Redak poremećaj: Ovaj dečak nikada ne spava, ali mu osmeh ne silazi s lica (FOTO)

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redak poremećaj: Ovaj dečak nikada ne spava, ali mu osmeh ne silazi s lica (FOTO)

Mali Rio Vikari je dečak koji boluje od retkog genetskog poremećaja zbog kog retko spava ali je uvek nasmejan.

Ovaj plavokosi kovrdžavi mališan boluje od Anglemanovog sindroma, zbog koga verovatno nikada neće ni progovoriti ni prohodati i potrebna mu je 24-časovna nega, piše Daily Mail.

Ovom hrabrom jednogodišnjaku bolest je ustanovljena dve nedelje po rođenju, i veći deo života proveo je u bolnici gde su ga pratili ekspertski timovi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Mali Rio je albino, zbog čega je ostao slep ali ipak voli svetlost i uživa u muzici.

Sada njegovi roditelji Gema i Vejn prave specijalnu sobu za malog Ria kako bi više vremena provodio sa svojom roditeljima i braćom.

“Pošto Rio nikad ne spava i uvek želi da se igra, bolnica nam pomaže tako što ga čuva tri dana u nedelji. Da nije njihove pomoći ne znam da li bismo izdržali”, kaže dečakova majka.

Rio takođe ima plasiran tubus u dušniku kako bi se hranio. Tubus mu je plasiran nakon što je počeo da se davi od mleka kada je bio mala beba.

Riova majka, kojoj pomažu i druga dva sina vodi računa da malom Riu ništa ne zafali.

“Ovaj tubus mu je spasio život. Često kašlje i potrebno je da se često aspirira, ali doktori kažu da će uskoro moći da jede bez njega, tako da se nadam da ću čuti glas svog sina”, kaže hrabra Gemi.

“On nikada neće moći da priča, to je još jedan od simptoma ove teške bolesti, ali ćemo bar čuti neki zvuk”, kaže porodica.

Anglemanov sindrom takođe utiče na intelektualni razvoj i poremećaj sna.

“Kada su mu dijagnostikovali taj sindrom, laknulo mi je. Bar znam šta nije uredu sa njim”, kaže Gema. “Na svetu postoji još samo jedno dete koje ima iste probleme kao on, jedna devojčica u Americi. Molimo se da jednog dana pronađu lek za ovu opaku bolest.”

Decu sa Angelovim sindromom često nazivaju anđelima zbog samo imena sindroma i činjenice da su ljudi koji boluju od njega uvek nasmejani.

Gastroenterolog Dejvid Kempel koji prati Riovo stanje kaže da malecki ima mnogo problema.

Albino je, slep, boluje od retkog sindroma, ali je bezobzira na sve mio dečak. Jedinstven je”, kaže Kempel.

(S media)

Foto: Daily Mail/Ros Parry

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.