Recipročne mere za Srbiju?

Izvor: B92, 09.Apr.2021, 10:47

Recipročne mere za Srbiju?

Priština -- Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti recipročne mere za Srbiju.

Sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje, piše Koha i navodi da će mere biti uvedene svakoj državi koja negira suverenitet Kosova.

Portparol Vlade Kosova rekao je u četvrtak za taj list da će recipročne mere stupiti na snagu i da je to pravo koje proističe iz jednakosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suveretniteta i nezavisnosti države da zaštiti svoje građana od arbitrarnog ponašanja i kršenja njegovih prava koje čine druge zemlje.

To je obaveza za vladu i premijera Kurtija da zaštiti građane Kosova i u interesu je države Kosovo, naveo je portparol vlasti.

Reciprične mere će uslediti za svaku državu, uključujući i Srbiju, u svim oblastima gde su jednostrane akcije koje krše princip jednakosti i potpisane sporazume, dodaje se u izjavi listu Koha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurti: Recipročne mere za Srbiju

Izvor: Danas, 09.Apr.2021

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti recipročne mere za Srbiju, a sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje, piše Koha i navodi da će mere biti uvedene svakoj državi koja negira suverenitet...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.