Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 19:59

"Recikliraj - pet nije otpad"

Kako bi podigli svest o značaju reciklaže i njenoj ulozi u očuvanju prirode, neformalna grupa "Mudre sove" iz Čačka sprovodi projekat "Recikliraj - pet nije otpad". U sedamnaest škola postavljene su ručne prese za pet ambalažu.
Ćaci bresničke škole na nastavu nose, osim knjiga i plastične flaše. Odlažu ih u kutije, odakle će se reciklirati. Uz nadzor odraslih, na specijalnoj mašini, iskorišćena ambalaža se presuje.
Ručne prese postavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su u sedamnaest čačanskih škola i nekoliko isturenih odeljenja, u okviru akcije "Pet nije otpad" koju je pokrenulo udruženje "Mudre Sove".
"Pet nije otpad" nastavak je prošlogodišnje akcije "Oplaneti se, recikliraj" kažu iz "Mudrih sova". Tada su domaćinstvima uz račune za iznošenje smeća, podeljeni flajeri o značaju reciklaže.
Kulturno-prosvetna zajednica u Čačku, Udruženje "Sove na oprezu", gradska uprava i Javno komunlano preduzeće Komunalac, podržali su ovaj ekološki projekat. U narednom periodu, ispred škola, biće postavljeni i žičani kontejneri za prikupljanje starog papira i limenki.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.