Reči MRŽNJE prema Srbima kipe iz USTA hrvatskog ministra: I ovaj put je USPLAHIRENO veličao UBICE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reči MRŽNJE prema Srbima kipe iz USTA hrvatskog ministra: I ovaj put je USPLAHIRENO veličao UBICE!

Evo šta je rekao za "domovinski" rat

Ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas, povodom pet godina od oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haškom tribunalu, da je "domovinski rat bio pravedan, odbramben i pobednički", a da su hrvatski generali "časno izdržali pravni proces i postali simboli pobedničke Hrvatske vojske".

Pročitajte i:

Na današnji dan pre pet godina Haški sud je doneo oslobađajuću presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za dvojicu hrvatskih generala, Gotovinu i Markača, koji su prethodno prvostepeno osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne za počinjene ratne zločine nad Srbima i učešća u vojno-policijskoj akciji Oluja tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 220.000 Srba, dok se više od 2.000 i danas vodi kao nestalo.

Hrvatski mediji su inače danas posvetili veliku pažnju tom događaju, a posebno povratku dvojice generala iz Ševeningena u Zagreb, gde ih je na Trgu bana Jelačića dočekalo više hiljada ljudi.

Krstičević je, naime, nakon sednice vlade izrazio zadovoljstvo što je, kako je rekao, Hrvatska pravno pobedila i zahvalio se generalima što su "izdržali taj proces, ponašali se časno i viteški te tako postali simboli pobedničke hrvatske vojske i policije".

- Čekali smo taj deo odluke i srećan sam što smo pre pet godina pobedili u pravnoj tici za istinu o domovinskom ratu. Toliko ljudi, toliko strasti i emocija verujem da više nikada neće biti u Hrvatskoj. Teška je bila borba, ali je pobidila istina. Domovinski rat je temelj moderne Hrvatske i njene državnosti. Domovinski rat je bio pravedan, mi smo se branili i pobedili -  rekao je Krstičević dodajući da je u to vreme "osećao sreću, ponos i zadovoljstvo, kao i drugi ljudi koji su dočekali generale".

Foto: Profimedia/ilustracija

Ocenio je da pravna borba nije bila laka, a u njoj je, tvrdi, bilo "manipulacija i neistin"a. Podsetio je da je 2000. godine sa saradnicima potpisao pismo radi "borbe za karakter Domovinskog rata".

- Američki ministar obrane Džejms Matis je u julu istakao da se operacija Oluja proučava u njihovim školama, te da ju je izvela vrhunski opremljena i obučena vojska koja je imala odlične političke smernice - rekao je Krstičević.

Upitan kako bi ocenio doprinos vlade Zorana Milanovića, s obzirom na to da se celi žalbeni postupak odvijao u njenom mandatu, Krstičević je rekao da su " sve vlade radile na tome u kontinuitetu, a istina je pobedila".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.