Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić o paljenju kuće novinara portala Žig info i nesreći kod Niša

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da istraga paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića iz Grocke vodi ka utvrđivanju nalogodavaca.

"Nadam se da ćemo u kratkom periodu imati taj podatak", rekao je Rebić za Radio-televiziju Srbije i dodao da se policija ne zadovoljava samo procesuiranjem izvršilaca.

On je rekao da u ovom trenutku postoje podaci koji nisu za javnost zbog istrage, kao i da je policija posvećena borbi protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svih vidova kriminala.

Rebić je kazao da su zahvaljujući efikasnom radu policije za kratko vreme pronađeni osumnjičeni kao i osoba koja je organizator i koja je platila novac jednom od lica koje je učinilo to delo.

Za kompletiranje slike, kako je rekao, nedostaje nalogodavac i utvrđivanje motiva.

"Vozač autobusa nije jedini koji je pogrešio"

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da vozač autobusa koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu kod Niša, nije jedini "subjekt bezbednosti saobraćaja koji je pogrešio".

On je rekao da će istraga u narednom periodu pokazati koji su drugi konkretni razlozi za nesreću osim greške vozača.

Naveo je da se moraju imati na umu pravila saobraćaja koja nalažu da drumsko vozilo ima obavezu da ustupi prvenstvo šinskom, a postojao je i znak "stop".

Ipak, navodi da je upravljač puta bio obavezan da postavi adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, uključujući i svetlosni znak.

"Zbog toga će se ispitati odgovornost lokalne samouprave zbog obezbeđivanja prelaza ali eventualno i nadležnih koji to nisu kontrolisali", rekao je Rebić.

Govoreći o rasvetljavanju ubistava on je rekao da je procenat rasvetljavanja oko 80 odsto.

Podseća da je u saradnji s tužilaštvom uhapšeno i 11 lica koja su se bavila krađom vozila srednje i više klase, da bi ih kasnije na području Čačka rasturali i prodavali u delovima.

Direktor policije kaže i da je broj krivičnih dela u Srbiji smanjen za pet odsto, da je broj najtežih krivičnih dela u stagnaciji.

"Moram biti zadovoljan", rekao je Rebić dodajući da je 2017. bila jedna od najbezbednijih godina i da će ova, ako se nešto ne pokvari do kraja, biti bolja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KUĆU MI JE SPALIO PRVI ČOVEK GROCKE! OVO JE TREĆI PUT DA POKUŠAVA DA ME UBIJE: Jednom lično, drugi put je poslao ekipu, u trećem sam ostao bez svega! ISPOVEST NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA

Izvor: Kurir, 25.Dec.2018

Istraživač portala Žig info, na čiji dom u Vrčinu su bačeni Molotovljevi kokteli, kaže da je policija uhapsila izvršioce, ali ne i nalogodavca, za kog tvrdi da je čak tri puta pokušao da ga ubije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.