Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2020, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: Policija prati sva teretna vozila u tranzitu do izlaska iz zemlje

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da policijski službenici prate posadu svakog teretnog vozila koje ulazi u Srbiju, do Dimitrovgrada Preševa ili drugog graničnog prelaza, ukoliko mu je Srbija samo tranzitna zemlja.

Od odluke Vlade da se zatvore granice u cilju zaustavljanja širenja epidemije korona virusa, u Srbiju mogu da uđu samo posade teretnih vozila međunarodnog drumskog saobraćaja, a ta mera "omogućava da život funkcioniše", ocenio je Rebić gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na RTS.

"Pripadnici posade teretnih vozila međunarodnog transporta mogu stati na tačno određenim pumpama gde se posle vrši dezinfekcija", dodao je Rebić.

On je rekao i da su od zabrane ulaska u zemlju u Srbiju ušla dva aviona sa specijalnom dozvolom Vlade, a da su pripadnici policije i sanitarne inspekcije obavili kontrolu putnika.

"Ukoliko je putnik došao iz zemlje koja je od Vlade utvrđena kao žarište korona virusa, tim građanima se određuje karantin. Svi oni će 28 dana provesti u karantinu u Subotici i na jednom mestu u Beogradu. Svi ostali će provesti 28 dana u samoizolaciji u kućnim uslovima, koja se proverava", rekao je Rebić.

Rebić je rekao da policija nije pronašla 218 osoba na kućnoj adresi na kojoj je trebalo da budu zbog propisane samoizolacije, i najavio da će prema njima biti preduzete mere, kao i da su od uvođenja varednog stanja protiv 511 ljudi podnete krivične prijave iz istih razloga.

Rebić je naveo i da policija prati društvene mreže i da procesuira one koji šire paniku objavljujući lažne vesti.

"U dosadašnjem periodu u tri slučaja procesuirana su lica koja su širila paniku i lažne vesti. Svakodevno proveravamo i pratimo dešavanja na društvenim mrežama. Vrlo brzo će biti procesuirani oni koji hoće da šire paniku", kazao je Rebić.

On je naveo da kada policija za neku vest na društvenim mrežama utvrdi da spada u kategoriju "širenja panike i lažnih vesti", o tome obaveštava nadležnog tužioca i nakon toga utvrđuje se adresa sa koje je ta vest objavljena.

"Nakon uzimanja izjava i pocene određuje se da li će se slučaj procesuirati, kao i mera pritvora", rekao je Rebić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.