Rebić: Na dvodnevnim protestima povredjeno 118 policajaca a procesuirano 153 gradjana

Izvor: Beta, 09.Jul.2020, 16:55

Rebić: Na dvodnevnim protestima povredjeno 118 policajaca a procesuirano 153 gradjana

Direktor Policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je "tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povredjeno ukupno 118 policijskih službenika kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji", a da je u isto vreme tokom protesta "procesuirano 153 osoba", saopšteno je iz MUP-a.Rebić je rekao da su i sinoć "gradjani bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Кragujevcu, i da će policija preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi".Direktor policije je rekao i da je pričinjena velika materijalna šteta, "jer su demonstranti oštetili imovinu gradjana, kao i imovinu Republike Srbije"."Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Кragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama", kazao je Rebić.Rebić je rekao da je "policija i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel".On je dodao da ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rebić: Povrijeđeno 118 policajca, procesuirane 153 osobe

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2020

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povrijeđeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Od bakljade, suzavca, razbijenih glava do PIKNIKA, VATROMETA I KOLCA: Deset najinteresantnijih detalja sa sinoćnjih "sedećih" protesta (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Jul.2020, 08:35

Za razliku od prethodne dve večeri, koje su obeležili žestoki sukobi demonstranata i policije, sinoćne demonstracije u nekoliko gradova Srbije bile su uglavnom mirne. Bakljade, suzavce i razbijanje izloga od strane nasilnih pojedinaca, zamenilo je najpre mirno sedenje na ulici, davanje cveća čuvarima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.