Izvor: Piplmetar.rs, 29.Feb.2024, 21:32

Realme 12+ stigao na tržište po povoljnoj ceni

Novi član Realme 12 porodice telefona je stigao na globalno tržište pod imenom Realme 12+, a pre početka prodaje njegova premijera odigrala se u Indoneziji i Maleziji. Kako su insajderi ranije tvrdili, ovaj uređaj pokreće MediaTek Dimensity 7050 čipset, koji nije pokazao impresivno na prethodnim telefonima, ali bi na ovom modelu mogao da ponudi konkurentnije performanse uz povoljnu cenu do 300 evra u zavisnosti od tržišta na kome se nađe.
Uz ovaj čip stiže i RAM od 8 GB, zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sa 256 GB prostora za skladištenje podataka, dok baterija Realme 12+ telefona ima kapacitet 5.000 mAh koja podržava brzo 67 W punjenje. Softver novog telefona pokriva Realme UI 5.0 koji je baziran na Android 14 operativnom sistemu.
Kada su u pitanju druge specifikacije, telefon dolazi sa AMOLED ekranom dužine dijagonale 6,7 inča, FHD+ rezolucijom i brzinom osvežavanja od 120 Hz. Na gornjoj polovini ekrana nalazi se otvor za selfi kameru sa 16 MP, a skener otiska prsta na njemu ujedno fukncioniše i kao merač pulsa, odnosno otkucaja srca.

Realme Realme
Poleđina telefona ima isti dizajn od veganske kože kao i Realme 12 Pro i 12 Pro+ modeli, sa velikim kružnim kućištem kamere u kom se nalaze tri senzora. Glavna kamera ima Sony LYT-600 senzor sa 50 MP i f/1.88 otvorom blende sa fokalnom dužinom od 26 mm. Ona ujedno nudi 2x digitalni zum sa posebnim portretnim režimom i optičkom stabilizacijom slike. Senzor koji je ovde namenjen glavnoj kameri, nalazi se u širokougaonoj kameri Oppo Find X7 Ultra premijum telefonu.
Glavnu kameru podržavaju ultraširoka sa f/2,2 otvorom blende i 8 MP kao i makro kamera sa 2 MP i f/2,4 otvorom blende. Od video opcija Realme 12+ podržava 4K pri 30 fps i 1080p pri 30 ili 60 fps. Selfi kamera sa druge strane telefona ima 16 MP.
Boje u kojima je uređaj lansiran su tamnozelena i bež, a trenutna cena uređaja u Indoneziji je oko 250 evra, dok je u Maleziji on nešto skuplji odnosno košta oko 290 evra, kada se nacionalne valute konvertuju. Zvanična prodaja kreće 8. marta, a i dalje nije poznato koliko će on koštati kada eventualno stigne i u Srbiju i ostatak Evrope.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.