Real srušio Barselonu na Kamp Nou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real srušio Barselonu na Kamp Nou

Fudbaleri Real Madrida pobedili su danas posle preokreta Barselonu u gostima sa 2:1 i tako smanjili zaostatak za liderom sedam bodova.

Barselona je ostala prva i ima 76 bodova, drugi je Atletiko Madrid sa 70, dok Real Madrid ima 70. Do kraja takmičenja ostalo je još sedam kola. Barseloni je ovo prvi poraz posle 3. oktobra.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, a Real je finiš odigrao sa 10 igrača, pošto je Serhio Ramos dobio drugi žuti karton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Barselona je povela u 56. minutu, kada je Đerard Pike posle kornera Ivana Rakitića glavom smestio loptu u mrežu.

Real je odgovorio šest minuta kasnije. Marselo je dugo "vukao" loptu i ušao je u šesnaesterac, a onda je prosledio na desnu stranu do Tonija Krosa, koji je vratio nazad, a Karim Benzema je u padu doneo izjednačenje "merengesima".

Ramos je u 83. minutu isključen, ali je Real samo dva minuta kasnije došao do vođstva. Garet Bejl je sa desne strane visoko centrirao na drugu stativu, a tamo je Kristijano Ronaldo u skoku primio na grudi, spustio, a onda i sigurno iz blizine smestio iza leđa Klaudija Brava.

Atletiko Madrid ubedljiv

Fudbaleri Atletiko Madrida lako i ubedljivo su danas na svom stadionu pobedili Betis sa 5:1, u 31. kolu španske Primere.

Strelci su bili Fernando Tores u 37, Antoan Grizman u 42. i 82, Huanfran u 65. i Tomas Parti u 92. minutu. Gol za Betis dao je Ruben Kastro u 79.

Atletiko je drugi sa 70 bodova, šest manje od Barselone, a četiri više od Real Madrida, koji će se međusobno sastati večeras od 20.30.

Betis se i dalje bori za opstanak, a posle sedam kola pre kraja zauzima 13 mesto sa 34 boda, šest više od Hetafea koji je u zoni ispadanja.

Nije pomogla promena trenera, novi poraz Valensije

Fudbalerima Valensije nije pomogla ni promena trenera, pošto je ekipa danas izgubila od Las Palmasa 2:1 i tako pretrpela četvrti uzastopni prvenstveni poraz.

Valensija je ove nedelje otpustila Garija Nevila zbog loših rezultata, a ekipu je privremeno preuzeo Pako Ajestaran, ali to nije pomoglo "slepim miševima".

Valensija je danas povela već u trećem minutu golom Rodriga, posle greške odbrane domaćih.

Ekipe su igrale posle toga uglavnom na sredini terena, a Las Palmas je izjednačio iz penala u 50. minutu. Jedanaesterac je dosuđen kada je Havi Fuego faulirao rivala u svom šesnaestercu, a najstrožu kaznu sigurno je izveo Džonatan Vijera.

Las Palmas je srećno došao do pobede, jer je Škodran Mustafi u 63. minutu postigao autogol, kada je neuspeošno probao da blokia udarac, ali je samo promenio smer lopti i poslao je u svoju mrežu.

Las Palmas je preskočio svog današnjeg rivala i popeo se na 11. mesto sa 36 bodova. Valensija je 15 sa 34, šest više od ekipa koje se bore za opstanak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.