Real Madrid odustao od žalbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real Madrid odustao od žalbe

BERN - Španski šampion Real Madrid povukao je danas žalbu kojom je pokušao da registruje svoje nove fudbalere Klasa Jana Huntelara i Lasanu Dijaru za ovosezonsku Ligu šampiona.

Odluka da se povuče žalba upućena sudu za sportsku arbitražu u Bernu usledila je posle sastanka novog predsednika Reala Visentea Bolude i predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija. Portparol Madriđana rekao je da će klub do kraja meseca odlučiti kog igrača će registrovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ovu sezonu.

UEFA je objavila da je Real pristao da povuče tužbu Sudu za sportsku arbitražu posle "otvorenog i iskrenog" sastanka Platinija i Bolude u sedištu organizacije u Švajcarskoj.

Kako se navodi, Real je prihvatio prvobitnu presudu da samo jedan igrač može biti izabran za završnu fazu Lige šampiona, koja počinje sledećeg meseca.

"Ovo me ne iznenađuje. Real Madrid je jedan od najuspešnijih timova u evropskom fudbalu i ima veliku tradiciju", rekao je Platini.

Pravila Lige šampiona nalažu da klubovi mogu da registruju do tri nova igrača za završnu fazu takmičenja, ali samo jednog koji je već igrao ove sezone u Evropi s prethodnim klubom.

Holanđanin Huntelar i Francuz Dijara već su igrali u Kupu UEFA sa svojim klubovima, Ajaksom, odnosnom Portsmutom.

Real je navodio da je ovo pravilo diskriminišuće, navodeći da igrači već mogu da igraju u dva evropska takmičenja, kada klubovi ispadnu iz Lige šampiona u Kup UEFA.

Platini je rekao da UEFA može da razgovara da li se pravila mogu popraviti ubuduće, ali je rekao da pitanja koje Real trenutno pokreće ne mogu uticati na sadašnju sezonu.

Real 25. februara dočekuje Liverpul, a revanš na Enfildu je zakazan za 10. mart.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.