Reakcija iz Evrope zbog napada na novinara Jovanovića

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcija iz Evrope zbog napada na novinara Jovanovića

Savet Evrope saopštio je da je na svojoj Platformi za bezbednost novinara upozorio na napad na novinara Milana Jovanovića.

Slučaj napada Molotovljevim koktelom na novinara portala Žig info iz Grocke, označen je kao prvi od dva nivoa pretnje, uz konstataciju da "još nema odgovora države".

Jovanović je ove nedelje rekao da je uveren da je razlog napada, u kojem mu je izgorela cela kuća, isključivo njegovo pisanje, jer se nikom nije zamerio.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su nepoznate osobe u toku noći ubacile Molotovljev koktel, posle čega su pucale na ulazna vrata njegove kuće, kako ne bi mogao da izađe.

Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

On je naveo da se dva puta pisanim putem obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću i ministarki pravde Neli Kuburović i dodao da ga napad neće zaustaviti.

Predsednik Srbije osudio je juče napad na Jovanovića i njegovu imovinu, navodeći da očekuje da će tužilaštvo i policija pronaći počinioce tog krivičnog dela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Reakcija iz Evrope zbog napada na novinara Jovanovića

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018

Savet Evrope saopštio je da je na svojoj Platformi za bezbednost novinara upozorio na napad na novinara Milana Jovanovića...Slučaj napada Molotovljevim koktelom na novinara portala Žig info iz Grocke, označen je kao prvi od dva nivoa pretnje, uz konstataciju da "još nema odgovora države"...Jovanović...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.