Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanja...

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić

Hapšenje samo deo „primopredaje vlasti“

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je hapšenje Radovana Karadžića deo „primopredaje vlasti“ u Srbiji i „nasleđe prethodne vlade“ i da nema veze sa ulaskom SPS u vlast.

- Ne želim da umanjujem značaj i ulogu novog direktora BIA Saše Vukadinovića, ali ne verujem da je hapšenje Karadžića posledica njegovog četvorodnevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rada na tom mestu, već mislim da je to deo ‘primopredaje dužnosti i nasleđa prethodne vlade. Nijedan pripadnik MUP-a nije učestvovao u lociranju niti hapšenju Karadžića, već su to učinile bezbednosne službe“ - istakao je Dačić Tanjugu i ponovio da saradnja sa Hagom mora da bude dvosmerna.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević

Nije registrovan kao lekar

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević rekao je juče da pod imenom Dragan ili David Dabić nema nijednog doktora medicine u registru Lekarske komore Srbije ni u državnoj ni u privatnoj praksi.

- Pod tim imenom nema ni zdravstvenog osiguranika koji bi bio legalno zaposlen u državnoj ili privatnoj praksi - kazao je Milosavljević Beti.

On je istakao da bi ako je osoba pod imenom Dragan ili David Dabić bila legalno zaposlena, morala da bude u evidenciji zdravstvenog osiguranja.

- U Ministarstvu zdravlja do sad nije izdata nijedna dozvola za rad u tradicionalnoj medicini, a prvih osam se planira za avgust - dodao je ministar.

Premijer pozvao Mladića i Hadžića da se predaju

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da je hapšenjem Radovana Karadžića država „načinila krupan korak“ i pozvao preostalu dvojicu haških optuženika da se predaju.

„To će biti najbolje i za njih i za srpski narod, poručio je Cvetković.

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, premijer je ukazao da je poštovanje međunarodnog prava jedan od osnovnih principa na kojima je formirana nova vlada i naveo da „poštovanjem obaveza prema Haškom tribunalu Srbija istovremeno poštuje međunarodno i domaće pravo“.

„Očekujem od Haškog tribunala da pravedno sudi i jednako tretira sve žrtve i sve zločince“, naglasio je Cvetković. On je dodao da je „poštovanje međunarodnog prava univerzalni princip i, ukoliko se držimo njega, mi ćemo doći u situaciju da lakše obezbedimo pomirenje u regionu, osnovu za bolji život i konačno da lakše odbranimo teritorijalni suverenitet i integritet jer se i on zasniva na poštovanje međunarodnog prava“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.