Rea za sada ostaje u Ljigu

Izvor: RTS, 13.Nov.2013, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rea za sada ostaje u Ljigu

Devojčica Rea Matijević do daljeg neće biti predata ocu Robertu, koji živi u Zagrebu, pošto je Osnovni sud u Valjevu doneo rešenje kojim se zastaje sa postupkom izvršenja. Novi sudija u tom predmetu je Radivoje Jovanović. Zastoj postupka može da traje najduže šest sedmica.

Osnovni sud u Valjevu doneo je rešenje kojim se zastaje sa postupkom izvršenja u slučaju devojčice Ree Matijević, tako da ona do daljeg neće biti predata ocu Robertu, koji živi u Zagrebu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Novi sudija u tom predmetu je Radivoje Jovanović. Postupak će se nastaviti po izjašnjenju Ministarstva pravde i državne uprave kao centralnog izvršnog organa po Konvenciji o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, rekla je RTS-u vršilac dužnosti predsednica valjevskog suda Ljiljana Karac.

Ministarstvo treba da se izjasni o mogućnosti dobrovoljnog povratka deteta u Hrvatsku ili postizanja sporazumnog rešavanja spornog pitanja.

Zastoj postupka može da traje najduže šest sedmica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.