Razvoj turističkih i privrednih potencijala opštine Vrbas uz pomoć evropskih fondova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 15:58

Razvoj turističkih i privrednih potencijala opštine Vrbas uz pomoć evropskih fondova

Razvoj turističkih i kulturnih potencijala, kao i unapređenje uslova za dolazak stranih investitora predstavljaju glavne potencijale Vrbasa, zaključeno je na današnjem satanku predsednika opštine Predraga Rojevića sa direktorom Fonda Evropski poslovi Aleksandrom Simurdićem.

Rojević je istakao da opština Vrbas ima odličnu saradnju s Pokrajinskom vladom i Vladom Republike Srbije, kao i Kancelarijom za javna ulaganja i Upravom za javna ulaganja APV, kao i sa drugim institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od značaja za razvoj potencijala lokalne smouprave.

"Vrbas će, zahvaljujući dobrim planovima i odličnoj saradnji s višim nivoima vlasti, invetirati više od 1,5 milijardi dinara u projekte od značaja za građane. Pored infrastrukturnih projekata u oblasti boljeg vodosnabdevanja i kanalizacije, rekonstrukcije i opremanja škola, obdaništa i zdravstvenih ustanova, više od 250 miliona investiramo u razvoj kulture. Izgradićemo nov Dom kulture u Ravnom Selu, rekonstruisati Dom kulture u Zmajevu, a posle više od 30 godina čekanja, Vrbas će dobiti pozorište - rekao je Rojević na sastanku.

On je takođe naglasio da se opština Vrbas aktivno radi na iznalaženju modaliteta za formiranje industrijske zone koja bi bila interesantna stranim investitorima. Takođe je razgovarano o projektima čišćenja Velikog bačkog kanala, obnovi, gradske bolnice i uređenje puteva.

Direktor Fonda za evropske poslove Aleksandar Simurdić prezentovao je mogućnosti apliciranja lokalnih samouprava za sredstva iz fondova Evropske unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.