Razvijene nove terapije protiv raka prostate

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvijene nove terapije protiv raka prostate

Naučnici su razvili dve nove terapije protiv raka prostate, a to su uništavanje tumora fokalizovanim ultrazvucima visokog intenziteta - ablaterm (ablatherm) ili hladnoćom (krioterapija), preneli su francuski mediji.

Hormonska terapija je način lečenja koji se obično koristi u slučajevima raka prostate sa metastazama.

Kada se primenjuje u slučajevima lokalizovanih tumora prostate sa velikom opasnošću od pojave metastaza u kombinaciji sa radioterapijom hormonska >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << terapija produžava život pacijenata za 15 odsto, ali i smanjuje opasnost od ponovne pojave bolesti za 30 odsto.

Sada se, medjutim, ispituju nova jedinjenja koja bi trebalo da poboljšaju efikasnost hormonske terapije, jednog od načina lečenja raka prostate u koje izmedju ostalog spadaju i radioterapija (zračenje) i hirurško odstranjivanje tumora.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Razvijene nove terapije protiv raka prostate

Izvor: SrbijaNet.rs, 14.Jun.2010

Naučnici su razvili dve nove terapije protiv raka prostate, a to su uništavanje tumora fokalizovanim ultrazvucima visokog intenziteta ablaterm (ablatherm) ili hladnoćom (krioterapija), preneli su danas francuski mediji. Hormonska terapija je način lečenja koji se obično koristi u slučajevima...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.