Razotkriven LAŽNI LEKAR U DRŽAVNOJ BOLNICI: Š.B. (80) preminula zbog nesavesnog lečenja, OGLASIO SE ADMINISTRATIVNI SLUŽBENIK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 19:00

Razotkriven LAŽNI LEKAR U DRŽAVNOJ BOLNICI: Š.B. (80) preminula zbog nesavesnog lečenja, OGLASIO SE ADMINISTRATIVNI SLUŽBENIK!

Ovo nažalost nije izdvojen slučaj.

Žena stara osamdeset godina, preminula je nakon što joj je radnik obezbeđenja, koji se predstavio njenoj porodici kao lekar, izvršio lekarski tretman u državnoj bolnici. Kako se navodi, ona je preminula dve nedelje nakon tretmana od strane lažnog doktora.

Šemana Begum (80) preminula je u nedelju, dve nedelje nakon što je Muhamad Vahed Bat navodno pokušao da joj leči ranu na leđima u javnoj bolnici u Lahoreu u Pakistanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kako se navodi, još uvek nije jasno kakvu je operaciju bivši čuvar obavio u operacionoj sali, gde je pored njega, takođe bio prisutan tehničar zapsolen u ovoj bolnici, saopštili su iz policije.

- Ne možemo u svakom trenutku pratiti šta radi svaki lekar i šta svi rade. To je velika bolnica - objasnio je administrativni službenik iz bolnice Maio iz Lahorea, koji nije želeo da bude imenovan.

Prema navodima, ovo nažalost nije izdvojen slučaj u Pakistanu, jer javne bolnice u ovoj državi, često mogu biti veoma neprofesionalne i haotične. Uz to, pacijenti često moraju da plate neki deo lečenja, što je porodica žrtve i učinila.

Pored same operacije, oni su lažnom doktoru platili i još dve kućne posete, usled potrebe za previjanjem rana. Ujedno, one su i poslužile kao razotkrivanje prevaranta, pošto je porodica staricu morala da vrati u bolnicu nakon pogoršanja stanja, kada su i otkrili prevaru.

Portparol policije iz Lahorea saopštio je za medije kako je lažni doktor uhapšen, te i da se nalazi u pritvoru. Prema njegovim rečima, Batu ovo nije bio prvi slučaj lažnog predstavljanja.

- On se i u prošlosti predstavljao kao lekar i obavljao kućne posete drugim pacijentima - rekao je.

Osoblje bolnice Maio saopštilo je da je Bat otpušten pre dve godine zbog pokušaja iznude novca od pacijenata. Ranije u maju muškarac je uhapšen zbog predstavljanja da je lekar u Opštoj bolnici Lahore i iznuđivanja novca od pacijenata na hirurškom odeljenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.