Razorna oluja SE OBRUŠILA nad Evropom! Jedna žena je poginula, a dvoje se vodi kao nestalo

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razorna oluja SE OBRUŠILA nad Evropom! Jedna žena je poginula, a dvoje se vodi kao nestalo

Nadležne službe upozorile ljude da ne izlaze iz kuća

Jedna žena je poginula, a još dvoje se vodi kao nestalo u obilnim kišama koje su jutros pogodile južni francuski departman Od, gde je zbog nevremena izdat crveni stepen upozorenja.

Voda je odnela ženu u Vijardonelu, a još dve osobe se vode kao nestale, rekao je šef policije tog departmana Alen Tirion.

On je rekao da je takođe jedna osoba povređena u ruševinama kuće.

Francuska meteorološka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << služba Meteo Frans proglasila je jutros crveni znak upozorenja za departman Od, zbog jake oluje i kiša i pozvala stanovništvo da ostane u domovima. Obustavljen je prevoz dece u škole u najvećem gradu te oblasti Karkasonu.

U tom delu je već palo više od 180 milimetara kiše.

Još šest departmana na jugu Francuske stavljeno je jutros u narandžasto stanje pripravnosti zbog oluje praćene jakim kišama.

Početkom popodneva olujne kiše će se smanjiti u Odu i pomeriti ka obližnjim departmanima na jugu ka istočnim Pirenejima gde bi moglo da padne do 200 milimetara kiše.

Poboljšanje se očekuje večeras.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.