Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2017, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raznio se bombom jer nije procesuiran čovjek za kojeg je tvrdio da mu je silovao kćerku?

SPLIT - Region je u utorak naveče obišla vijest o samoubistvu muškarca koi se raznio bombom, a svi se pitaju šta ga je natjeralo da učini nešto takvo.

"Vecernji.hr" navodi da bi razlog njegovog suicida moglo da bude nezadovoljstvo pravosudnim institucijama u Hrvatskoj.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, 54-godišnjak se odlučio na samoubistvo razočaran jer državne institucije nisu reagovale kako je očekivao kada je 2009. prijavio bliskog porodičnog prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za silovanje njegove tada 16-godišnje kćerke. On je prijavio silovanje, ali, kako je smatra, očigledno sistem nije reagovao kako treba.

Zbog toga je i u januaru 2010. godine mačetom lupao na vrata čovjeka za kojeg je tvrdio da mu je silovao maloljetnu kćerku, inače profesora.

Zbog tog čina 54-godišnjak je krivično prijavljen, a poslije i uslovno osuđen. U trenutku kada je došao na vrata svog bivšeg prijatelja, govorio mu je:

"Pedofilčino, ubit ću te!", zbog čega je uslovno osuđen za prijetnju.

Tvrdnje, da je samoubistvo počinjeno zbog nezadovoljstva njihovim odlukama, u splitskom ŽDO nisu htjeli da komentarišu.

"Komentara nemam, no moguće je da DORH izađe s priopćenjem", rekla je portparol Rene Laura.

Što se tiče same prijave za silovanje maloljetnice i svim okolnostima u vezi s tim, o njoj nadležne institucije zakonski ništa i ne smiju da saopšte.

Međutim, nakon što je osuđen na splitskom Općinskom sudu zbog prijetnji, 54-godišnjak je 2012. godine dao intervju "Slobodnoj Dalmaciji" u kojem je ispričao kako je njihov porodični prijatelj, profesor, uz njihov pristanak odveo 16-godišnjakinju na plažu u Omiš gdje ju je u šatoru dirao i zavlačio joj prste po intimnim dijelovima tijela.

Otac je prijavio silovanje, ali su mu u DORH-u rekli da nije bilo silovanja.

"Kazali su mi da je djelo blaže kvalificirano jer moja kći od 16 godina 55-godišnjaku nije jasno rekla ne", navodno je on tada rekao novinarima.

(Vecernji.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.