Razmera dva ubijena civila na svakog militanta Hamasa je dobra

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 09:41

"Razmera dva ubijena civila na svakog militanta Hamasa je dobra"

Razmera od dva palestinska civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa je izuzetno dobra, smatra portparol Izraelskih odbrambenih snaga DŽonatan Konrikus.

Ova izjava je usledila nakon tvrdnji medija u ponedeljak, koji su se pozivali na visoke izraelske vojne zvaničnike, da su dva civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa, prenosi CNN.

Portparol vojske potpukovnik Konrikus saopštio je američkoj televiziji u ponedeljak da može da potvrdi taj medijski izveštaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"I mogu da kažem da, ako je to tačno, a mislim da će naši brojevi biti potvrđeni - ako uporedite taj odnos sa bilo kojim drugim sukobom na urbanom terenu između vojske i terorističke organizacije koja koristi civile kao svoj živi štit, a implementirana je u civilno stanovništvo, videćete da je ta razmera veoma velika, izuzetno pozitivna i možda jedinstvena u svetu”, naglasio je Konrikus.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je novinarima na konferenciji za novinare u subotu da je vojska ubila "hiljade terorista", prenosi CNN.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je u ponedeljak da je 15.899 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima od 7. oktobra, ne precizirajući koliko je ubijenih civila i boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojni portparol: Dva civila ubijena na jednog člana Hamasa je povoljan odnos

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2023

Portparol izraelske vojske Jonatan Konrikus rekao je, govoreći o žrtvama u ratu, da je "odnos dva Palestinca ubijena na svakog ekstremistu Hamasa", kako je ocenio, "izuzetno pozitivan", imajući u vidu "izazove urbanog sukoba".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.