Razmenili poklone: Evo šta su jedno drugom poklonili Vučić i Lamert

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmenili poklone: Evo šta su jedno drugom poklonili Vučić i Lamert

To je prvi zvanični susret predsednika Vučića sa šefom Bundestaga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeras u "Vili Mir" radnu večeru za predsednika nemačkog Bundestaga Norberta Lamerta, koji boravi u dvodnevnoj, zvaničnoj poseti Beogradu.

.

Lamert je predsedniku Vučiću poklonio fudbalsku loptu sa potpisima reperezentativaca Nemačke, inače aktuelnih šampiona sveta.

Sa druge strane, predsednik Vučić uvaženom gostu je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poklonio dres.

Lamert u Beograd dolazi uoči samita lidera Zapadnog Balkana, 12. jula u Trstu, u okviru Berlinskog procesa i neposredno pošto je šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel krajem maja predstavio javnosti novu strategiju za Balkan ili "Berlin2" za region.

Dolazak Lamerta trebalo bi da doprinese unapređenju bilateralnih odnosa, ali i stvaranju jasnije slike o planovima Berlina za evropski put Srbije i regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.