Razmena vatre kod Gaze

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena vatre kod Gaze

Tela Aviv/Gaza -- Uprkos primirju između Izraela i Palestinaca, nastavljena je razmena vatre u pojasu Gaze. Izraelski udari iz vazduha. Palestinska raketiranja.

Kasno sinoć izraelski avion bombardovao je poljoprivredno zemljište pored grada Gaze i nenastanjeno područje na jugu, kraj Kan Junisa, ali nije bilo povređenih, rekli su palestinski bezbednosni zvaničnici. Izraelska vojska saopštila je da je to odgovor na ispaljivanje rakete na grad Berševu.

Palestinski ekstremisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispalili su jutros raketu na jug Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je sinoć sukob u Gazi povezao s napetošću u odnosima s Iranom zbog razvoja nuklearnog programa. On je optužio izraelsku opoziciju za podršku povlačenju vojske i jevrejskih naseljenika s te palestinske teritorije 2005. godine.

"Oni su doveli Iran u Gazu, a mi ćemo ga odvesti", rekao je Netanjahu, upitavši otkud su došle rakete i novac u to područje i odgovorio: Iz Irana", zemlje za koju je rekao da gradi infrastrukturu i izdaje naredbe. Takođe je upozorio da će primirje biti kratkog veka ako se raketiranje nastavi.

Škole u Berševi i drugim južnim gradovima, koje su u sredu bile otvorene, ponovo su zatvorene iz predostrožnosti.

U utorak, pošto je objavljen prekid vatre, policija je rekla da je osam raketa i mina ispaljeno na Izrael. Rano u sredu izvedena su dva izraelska vazdušna napada u odgovoru na raketnu vatru, a gađana su dva cilja na severu pojasa Gaze. Palestinski izvori su potvrdili jedan udar, preneo je AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sukobi u pojasu Gaze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2012

Uprkos primirju između Izraela i Palestinaca nastavljena je razmena vatre u pojasu Gaze. Kasno sinoć izraelski avion bombardovao je poljoprivredno zemljište pored grada Gaze i nenastanjeno područje na jugu kraj Kan Junisa, ali nije bilo povređenih, rekli su palestinski bezbednosni zvaničnici....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.