Razlupani automobili i krovovi kuća, jak grad opustošio Dragačevo; pogođeni i Čačak i Ivanjica FOTO

Izvor: B92, 21.Jun.2022, 18:29

Razlupani automobili i krovovi kuća, jak grad opustošio Dragačevo; pogođeni i Čačak i Ivanjica FOTO

Jak grad veličine kokošijeg jajeta pogodio je tokom poslepodnevnih sati teritoriju Dragačeva.

Na najvećem udaru našle su se mesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Kotraža.

Nevreme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vreme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usevima, putevima ali oluja je nosila crepove sa kuća.

"Navikli smo na nevreme, ali ovo od danas je bilo izuzetno silovito. Grad je na pojedinim mestima bio izuzetno krupan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je lupao automobile i crep na kućama. Krov pomoćnog objekta je sada sav u rupama. Tamo gde je grad zakačio maline čija je berba već počela, od njih ništa nije ostalo", kaže za RINU Žiko Ranović iz sela Bjelica čije je domaćinstvo pretrpelo veliku štetu.

Prema rečima prvog čoveka opštine, Milivoja Dolovića, dejstvovano je pravovremeno sa svih protivgradnih stanica. "Ispaljeno je 76 raketa i to je doprinelo da se umanji šteta od nevremena koje nas je zadesilo. Kolike su tačno štete znaće se nakon prestanka padavina, a komisija će ukoliko bude bilo potrebe biti poslata na teren. Najveću štetu zasigurno su pretrpeli malinjaci, a oštećeni su i lokalni seoski putevi. Od siline nevremena pojedina stabla su iščupana iz korena i na taj način prekinula saobrćaj. Čim vremenske prilike to dozvole, krenuće se u sanaciju šteta koje je izazvala oluja", izjavio je Dolović. On ističe da se zbog ozbiljnosti stanja ne isključuje ni mogućnost uvođenja vanredne situacije na delu teritorije opštine Lučani.

I područje grada Čačka i opštine Ivanjice danas posle podne ponovo je pogodilo nevreme.

Jača kiša praćena gradom, koji je u pojedinim mestima bio i veličine oraha, padala je oko pola sata.

Pričinjena je veća materijalna šteta, pre svega na voćarskim i ratarskim usevima. Iako je delovala protivgradna odbrana, olujno nevreme ipak je uspelo da nanese štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.