Razgraničenje sa Albanijom tehnička stvar

Izvor: B92, 11.Dec.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razgraničenje sa Albanijom tehnička stvar"

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je izjavio u Tirani da je razgraničenje Crne Gore i Albanije "tehnička stvar", a ne otvoreno pitanje između dve države.

Vujanović je posle sastanka s predsednikom Albanije Ilirom Metom kazao da je granica "jasna" i da ona "na nema dimenziju otvorenog pitanja", preneo je kabinet crnogorskog predsednika.

Predsednik Crne Gore je u dvodnevnoj poseti Albaniji gde je razgovarao i s predsednikom Skupštine Gramošom Ručijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vujanović je o drugoj granici, s Kosovom, kazao da je međudržavni sporazum potpisan u Beču i ratifikovan u Crnoj Gori koja "strpljivo čeka" da ga ratifikuje i Skupština u Prištini.

"Ne želimo niti jednom svojom izjavom na bilo koji način da utičemo na to, jer je to unutrašnja stvar Kosova koja će se rešiti pažljivo", ponovio je danas pred novinarima u Tirani Vujanović.

Albanski predsjendik Meta je kazao da Albanija i Crna Gora imaju "sjajnu" granicu, koja ih "spaja više nego što ih razdvaja".

Dvojica predsednika su se saglasila da su odnosi dobri, a da treba jača ekonomsku saradnju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama-Vujanović: Nema otvorenih pitanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2017

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas nakon sastanka sa predsednikom Vlade Albanije Ediem Ramom da su odnosi dve vlade bliski i sadržajni i bez otvorenih pitanja. Vujanović je ocenio da je ta saradnja od posebnog značaja jer su Crna Gora i Albanija članice NATO-a i u procesu pristupanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.