Razgovori o programu, pa o rekonstrukciji

Izvor: RTS, 29.Jun.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o programu, pa o rekonstrukciji

Mislimo da ovaj sastav pokrajinske vlade nije spreman da pruži novi impuls funkcionisanju vlasti, rekao je za RTS zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš. Nama je prvenstveno važno da razgovaramo o programu, a ako se oko toga dogovorimo onda smo spremni da razgovaramo i o rekonstrukciji vlade, dodaje Kostreš, koji nije isključio ni razgovore sa opozicijom.

Na poslednja tri skupštinska zasedanja većina u vojvođanskom parlamentu, pa ni oni koji su nadglasani nisu bili uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << isti. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je u ovom momentu većina u pokrajinskom parlamentu ona koja postoji u poslednjih 14 godina.

Prema njegovim rečima, za LSV je važno da će posle mnogo vremena početi razgovori o koalicionim odnosima, a za tu stranku su najvažniji razgovori o politici koju bi trebalo da sprovode.

Kostreš je rekao da ima utisak da se pokrajinska administracija u poslednje dve godine bavi više sama sobom nego interesima građana, i na to LSV već duže ukazuje. Kako je dodao, to je razlog da se razgovara, a ne znači i da nisu spremni za razgovore sa opozicijom.

Prema rasporedu, LSV i njihov koalicioni partner NDS sutra se sastaju sa SVM-om, a u utorak slede razgovori sa DS-om, a, ukoliko su i opozicione stranke zainteresovane, spremni su i sa njima da razgovaraju, navodi Kostreš.

"Nama je prvenstveno važno da razgovaramo o programu, a ako se oko toga dogovorimo onda smo spremni da razgovaramo i o rekonstrukciji vlade. Mislimo da ovaj sastav pokrajinske vlade nije spreman da pruži novi impuls funkcionisanju vlasti", istakao je Kostreš.

Zamenik predsednika LSV-a ističe da je neophodno promeniti Ustav i ustavno-pravni položaj Vojvodine, i dodao da su svesni da u ovom momentu to nije moguće, ali Skupština Vojvodine treba o tome da se izjasni.

"Neophodno je da bude donet zakon o finansiranju Vojvodine, imovina nije na adekvatan način definisana i tu ima prostora za razgovore", kaže Kostreš i dodaje da ako uspeju da se dogovore oko tih pitanja onda je na redu rekonstrukcija pokrajinske vlade.

U javnosti se pominje nekoliko mogućih modela buduće vlasti. Reč je o rekonstrukciji ili samo uključivanje NDS-a, zatim vlada sa novim premijerom iz SNS-a, a treća opcija je koncentraciona vlada koju je među prvima pomenuo predsednik Skupštine Ištvan Pastor.

Za LSV je uslov svih uslova bio uključivanje NDS-a u koalicione razgovore, kaže Kostreš i dodaje da je Pastorov predlog vrlo zanimljiv i možda bi u ovom trenutku bio najcelishodniji, ali to pre svega zavisi od spremnosti DS-a i SNS-a da sarađuju. Međutim, kako je dodao, nije siguran da je to u ovom momentu moguće.

Kostreš je napomenuo da ne bi isključivao nijedan scenario jer razgovori tek počinju.

"Moramo da unesemo novu energiju. Ljudi se umore, izgube fokus posle 14 godine, počnu da se bave sami sobom. Potrebno je da građane stavimo u prvi plan", istakao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, prevremeni izbori ostaju kao nešto što je moguće, ali svi akteri su svesni da je to najgore rešenje i za administraciju i za građane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Spremni da razgovaramo i sa opozicijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da do rekonstrukcije Pokrajinske vlade može doći ukoliko se sa opozicionim strankama postignu dogovori oko programskih detalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kostreš: Program, pa razgovori o rekonstrukciji

Izvor: RTS, 29.Jun.2014

Mislimo da ovaj sastav pokrajinske vlade nije spreman da pruži novi impuls funkcionisanja vlasti, rekao je za RTS zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš. Nama je prvenstveno važno da razgovaramo o programu, a ako se oko toga dogovorimo onda smo spremni da razgovaramo i o rekonstrukciji vlade, dodaje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.