Izvor: Southeast European Times, 09.Mar.2011, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori Prištine i Beograda počeće bez pristanka kosovskog parlamenta

08/03/2011

BRISEL, Belgija -- Delegacije Prištine i Beograda sastaće se u utorak (8. marta) u Briselu i otvoriti dvodnevne razgovore o „praktičnim pitanjima“, bez pristanka kosovskog parlamenta. Zakonodavci u Prištini u ponedeljak nisu usvojili nijednu predstavljenu rezoluciju, ni onu vladajuće Demokratske partije Kosova o podršci razgovorima, ni rezoluciju pokreta Vetevendosje u kojoj se protivi razgovorima. Parlament treba da se sastane u četvrtak da odredi okvir dugo očekivanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << razgovora. Uprkos tome, zvaničnici u Briselu izjavili su kosovskim medijima da će razgovori, u kojima posreduje EU, početi u utorak i nastaviti se u sredu, kao što je planirano. Neimenovani zvaničnik EU izjavio je dnevniku Koha ditore da će razgovori biti fokusirani na regionalnu saradnju, slobodu kretanja i pitanja vezana za vladavinu zakona. Isti izvor je rekao da su ta praktična pitanja usmerena na unapređivanje života ljudi u regionu i saradnju na zapadnom Balkanu.

Kosovski ministar za lokalnu vladu Slobodan Petrović naglasio je da su kosovski Srbi deo kosovskih institucija i da će, u skladu sa tim, biti deo kosovske delegacije u razgovorima sa Srbijom. (Zeri, Koha ditore, Ekspres, Kosova sot – 8.3.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.