Razgovor s Vučićem neće usporiti saradnju s DS-om

Izvor: RTS, 23.Okt.2013, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor s Vučićem neće usporiti saradnju s DS-om

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže za RTS da razgovori sa Aleksandrom Vučićem neće usporiti saradnju s DS-om. Vlast ne može celu zemlju da nosi na leđima, potreban je napor svih političara, poručuje Jovanović.

Razgovori koje sam vodio sa prvim potredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem neće usporiti saradnju s Demokratskom strankom, rekao je lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Jovanović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da LDP nije počeo razgovore sa DS-om da bi "čorba bila gušća" i da bi na predstojećim izborima na Voždovcu izašli sa procenat ili dva većom podrškom, već da je nužno uspostaviti normalne političke odnose u zemlji.

U Srbiji ne postoji politička ravnoteža i da su te činjenice svesni oni koji vode ovu zemlju: Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, ali "koliko god da je svako od njih uveren da ima velika leđa, ovu zemlju ne može nositi na njima", istakao je Jovanović.

"Ne može je nositi ni vladajuća koalicija. Potreban je napor svakog od nas u politici", dodao je Jovanović.

Lider LDP-a je dodao da ni on nije zamerio lideru DS-a Draganu Đilasu što je sa Vučićem razgovarao o projektu "Beograd na vodi" i dodao da tako i Đilas treba da gleda na njegov razgovor sa Vučićem.

"Razgovarao sam (sa Vučićem) o onome što sam prethodno razgovarao s njim (Đilasom), kako da budemo efikasniji, kako da naša politika proizvede veću korist za društvo", kazao je Jovanović.

Upitan da li su ipak razgovori sa DS-om malo usporili, on je rekao da LDP-u dogovori nisu potrebni radi ličnog komfora i da oni i sami mogu da izađu na izbore na Voždovcu, jer vreme je, kako kaže, potvrdilo njihovu politiku.

"Mi kasnimo u dogovoru sa DS-om, ne zbog nas već zbog ljudi koji u ovoj zemlji žive. DS treba da prestane da se razračunava sama sa sobom, treba da napravi razliku između sebe i grešaka koje su pravili pojedinci", naglasio je Jovanović.

Jovanović je ponovio da izbori na Voždovci ili u Beogradu mogu biti prilika za zajedniči nastup LDP i DS, ali da oni nikog ne žele da učenjuju ni da uslovljavaju.

Predsednik LDP je ponovio da je juče razgovorao sa liderom naprednjaka kako bi se odredilo šta je zajednički cilj ovog društva.

Prema njegovim rečima, ideja da se mora doći do ekonomskom preokreta u zemlji je nesporna, ali su preduzete mere iznuđene i da potezi koji su povučeni nisu dovoljni.

"Ono što nedostaje je jasan preokret u odnosu na privatni sektor, preokret prema privredi, liberalizaciji, uspostavljanje tržišne ekonomije, restruktuiranje javnog sektora", naveo je lider LDP-a.

Jovanović je naglasio da mu u preduzetim merama smeta to što nije napravljena razlika između državne administracije, javnih preduzeća i javnih službi. "Ne bi trebalo u isti koš stavljati profesore, lekare, policajace i partijski ešalon koji je 'izvršio invaziju na javni sektor' i gurnuo 500 javnih preduzeća u dug od pet milijardi evra", smatra lider LDP-a.

Jovanović je ponovio da bi bilo dobro da se u Srbiji raspišu vanredni parlamentarni izbori i da očekuje da će LDP osvojiti više glasova nego na prošlim izborima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

JOVANOVIĆ: Vlast ne može da nosi celu zemlju na leđima, potreban napor svih nas

Izvor: Kurir, 23.Okt.2013

Razgovori koje sam vodio sa prvim potredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem neće usporiti saradnju sa DS, kaže lider LDP..BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da razgovori sa Aleksandrom Vučićem neće usporiti saradnju sa DS. Vlast ne može da nosi celu zemlju na leđima, potreban...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.