Razgovor o saradnji javnog i civilnog sektora

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor o saradnji javnog i civilnog sektora

Članovi ekonomskog i socijalnog komiteta Evropskog parlamenta razgovarali su sa delegacijom Skupštine Srbije koja je raspuštena, o saradnji javnog i civilnog sektora.

Poslanici raspuštene Skupštine Srbije razgovarali su u Beogradu sa članovima Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Evropskog parlamenta o saradnji parlamenta sa organizacijama civilnog sektora.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, članovi skupštinskih odbora za evropske integracije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva razgovarali su sa članovima Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta EP Dimitrisom Dimitrijadisom, Jonutom Sibijanom i Kristoferom Leknerom, u okviru njihove studijske posete Srbiji.

Predsednik Studijske grupe Dimitris Dimitrijadis govorio je o formiranju Zajedničkog konsultativnog odbora Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta i Srbije koji će zastupati socijalne i ekonomske interese.

Obavestio je članove dva odbora Skupštine Srbije u okviru kojih poglavlja, tokom pregovora sa Evropskom unijom, saradnja s nevladinim sektorom ima najznačajniju ulogu.

Dimitrijadis je izrazio uverenje da će se saradnja Srbije i Evropskog parlamenta nastaviti i u budućnosti.

Članica Odbora za evropske integracije Dijana Vukomanović ukazala je na značaj saradnje s nevladinim sektorom u procesu pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

Istakla je da je parlament otvoren za proširenje saradnje s nevladinim organizacijama, koja se, kako je dodala, već realizuje u okviru brojnih programa.

Dijana Vukomanović je dodala da civilni sektor za Skupštinu Srbije predstavlja veoma značajan izvor znanja i stručnih kapaciteta.

Članica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Ljiljana Lučić ocenila je da nevladin sektor ima veoma značajnu ulogu u reformisanju društva.

Ona je ukazala i na važnu ulogu nevladinog sektora kada je reč o radu parlamenta, a posebno na podršku prilikom oganizovanja javnih slušanja.

Lučićeva je dodala da parlament treba da bude mesto susreta javnog i civilnog sektora.

Sastanku su, kako se navodi, prisustvovali i članovi Odbora za evropske integracije i odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva - Vera Paunović, Donka Banović, Mirjana Dragaš i Ivan Bauer.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.