Razgovaraćemo sa opozicijom o policijskom času

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 07:01

"Razgovaraćemo sa opozicijom o policijskom času"

Madrid -- Španska vlada saopštila je danas da je spremna sa opozicijom da razgovara o uvođenju policijskog časa u borbi protiv koronavirusa.

Ta mera bi mogla da bude uvedena na širem području Madrida koji je teško pogođen epidemijom tog virusa.

Ministar zdravlja Salvador Ilja izjavio je novinarima da će tu opciju razmotriti sa gradskim vlastima Madrida i drugih područja.

Francuska, Belgija, Slovenija i neka područja u Italiji nedavno su najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvođenje policijskog časa ili noćnog karantina kako bi stanovništvo smanjilo svoje aktivnosti i na taj način se usporilo širenje zaraze.

Međutim, takva odluka je komplikovanija u Španiji sa pravne strane jer je javno zdravlje u domenu regionalnih vlasti.

Ilja je ocenio da bi za uvođenje policijskog časa pre toga trebalo proglasiti "stanje pripravnosti" što je ekvivalent vanrednom sanitarnom stanju.

Održavanje tog stanja duže od 15 dana zahteva odobrenje u parlamentu u kojem socijalistička vlada premijera Pedra Sančesa ne poseduje apsolutnu većinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.