Razbojnici u Čačku oštetili više od 30 nadgrobnih spomenika

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnici u Čačku oštetili više od 30 nadgrobnih spomenika

Nepoznate osobe su sa više od 30 nadgrobnih spomenika ukrale bronzane i mesingane delove na grobljima u selima Trnava i Atenica kod Čačka, rečeno je agenciji Beta u kancelarijama tih mesnih zajednica.

Portparol čačanske policije Biljana Nastić rekla je Beti da je policija, posle prijave meštana obavila uviđaj i da traga za počiniocima. Na groblju u Trnavi oštećeno je oko 30 spomenika sa kojih su skinuti mesingani i bronzani okviri i uništene fotografije.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Atenici je, pored nekoliko grobova oštećen i spomenik koji je 1918. Kraljevina Srbija podigla istaknutom političaru i učitelju iz tog kraja Dimitriju Sredojeviću.

Sa spomenika je demontirana i ukradena bronzana ploča sa Sredojevićevim likom, delovi lovorovog venca, a oštećen je mermer.

Meštani Trnave i Atenice, čiji su porodični grobovi oštećeni, prijavili su incidente čačanskoj policiji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.