Razbijene ćirilične table u Udbini

Izvor: RTS, 11.Okt.2013, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijene ćirilične table u Udbini

U Udbini, ličkom gradiću u Hrvatskoj, razbijene tri ćirilične table, a jedna je ukradena. Table su razbijene na zgradi Opštine, dok je skinuta ploča bila na zgradi Kulturno-informativnog centra "Nikola Tesla".

Tri ćirilične table su razbijene, a jedna je ukradena tokom protekle noći u Udbini, nakon što je hrvatski premijer Zoran Milanović poručio na sednici Vlade Hrvatske da se Zakon o pravima nacionalnih manjina mora poštovati.

Te razbijene table nalazile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se na zgradi Opštine, dok je ukradena tabla bila na zgradi Kulturno-informativnog centra "Nikola Tesla" u Udbini, saopštila je policija, a preneli su hrvatski mediji. Istraga tog događaja je, kako se navodi, u toku.

Premijer Milanović je juče na sednici hrvatske vlade poručio da se Zakon o pravima manjina u Hrvatskoj mora poštovati i pozvao predstavnike vukovarskih branitelja na razgovor. Premijer je rekao da na razgovor mogu doći samo vukovarski branitelji, ali ne i branitelji iz drugih hrvatskih gradova koji dolaze u Vukovar i podržavaju ovakve incidente.

Predstavnici vukovarskih branitelja, međutim, neće se odazvati tom pozivu premijera Milanovića.

Predsednik hravatskih branitelja Tomislav Josić ocenio je da je "sramota" da premijer uslovljava s kojim braniteljima će razgovarati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.