Ratni zločinac pobegao iz zatvora

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni zločinac pobegao iz zatvora

Osuđeni za ratne zločine Dominik Ilijašević - Como, pobegao je iz zatvora u Mostaru gde je izdržavao 15-godišnju zatvorsku kaznu.

Bosanski Hrvat, Ilijašević, osuđen je 2007. godine na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad bošnjačkim civilima na području Kiseljaka, Vareša i Stupnog Dola. On se nije vratio u zatvor u Mostaru posle odlaska kući na odsustvo, zbog čega je za njim raspisana poternica. Ilijašević je odsutan iz zatvora 25 dana, a u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je potraga.

Sarajevski mediji nezvanično pišu da je Ilijasević iz rodnog Kiseljaka, još u petak prebegao u Hrvatsku, kao i da je prethodno prodao svu svoju imovinu.

Ilijašević je osuđen da je kao pripadnik specijalne jedinice "Maturice" iz sastava brigade Hrvatskog veća odbrane (HVO) "Josip Ban Jelačić" iz Kiseljaka, od 12. juna do 24. oktobra 1993. u vreme oružanih sukoba u BiH, na području naselja Stupni Do i opština Vareš i Kiseljak izvršio krivično delo ratnog zločina. On je, pored ostalog, 23.oktobra 1993. učestvovao u ubistvu 38 civila u selu Stupni Do.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Comin brat tvrdi da je on u Zadru

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2013

SARAJEVO - Dominik Ilijašević Como, osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina za ratne zločine, nalazi se u Zadru - tvrdi njegov brat Marinko Ilijašević.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.