Ratni vojni invalidi podržavaju Metlu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 14:03

Ratni vojni invalidi podržavaju "Metlu"

U sedištu novosadskog pokreta METLA 2020 potpisan je Protokol o saradnji. Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Vojvodine svih ratova Lazar Suvajdžić, prvi na listi kandidata za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada ispred Pokreta METLA 2020 magistar Bojan Radojević i predstavnik pokreta METLA 2020 za Vojvodinu Miloš Tubić.

Nakon potpisivanja Protokola o saradnji Lazar Suvajdžić je izjavio da je u Pokretu METLA 2020 prepoznao iskrenog i pouzdanog partnera u ostvarivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava i interesa ratnih vojnih invalida, te da je zajedničko delovanje već počelo.

Bojan Radojević naglasio je da se Pokret METLA 2020 zalaže za maksimalnu podršku socijalno ugroženim stanovnicima Novog Sada. „U prethodnom periodu uspeli smo da pritiskom na gradsku vlast konačno rešimo problem finansiranja i pravnog statusa personalnih asistenata invalida u Novom Sadu, ali invalidima je potrebna stalna podrška u rešavanju svakodnevnih životnih problema” - rekao je Radojević.

Miloš Tubić smatra da su ratni vojni invalidi podneli najveću žrtvu u bori za suverenitet i teritorijalna celovitost Srbije, te da društvo, a pre svega institucije, to moraju da adekvatno cene i pruže im svu neophodnu podršku.

Protokolom o saradnji predviđeno je zajedničko delovanje tokom izborne kampanje ali i zastupanje interesa ratnih vojnih invalida preko odbornika Pokreta METLA 2020 u Skupštini Grada Novog Sada nakon izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.