Ratna mornarica Rusije i Kine u akciji: Odbijen napad VIDEO

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 13:25

Ratna mornarica Rusije i Kine u akciji: Odbijen napad VIDEO

Brodovi Ratne mornarice Rusije i Narodnooslobodilačke vojske Kine odbili su vazdušni napad uslovnog protivnika tokom zajedničke patrole u Tihom okeanu.

O napadu je saopštila Tihookeanska flota Rusije.

"U okviru vežbe protivvazdušne odbrane, posade brodova Ratne mornarice Rusije i Ratne mornarice Kine vežbale su algoritme odbijanja napada uslovnog protivnika vazdušnim udarnim sredstvima sa različitih visina i pravaca", saopštila je pres služba flote.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Precizirali su da su u različitim fazama patroliranja protivpodmornički avioni Il-38, pomorske avijacije Tihookeanske flote i kineski avioni sarađivali sa posadama ratnih brodova. Uvežbavana je i organizacija potrage za "neprijateljskim" podmornicama, kao i spasilačke operacije na moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.