Ratko Marković neće poziciju po političkim kriterijumima

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Marković neće poziciju po političkim kriterijumima

Bivši potpredsednik Vlade Srbije, iz doba premijera Mirka Marjanovića, Ratko Marković najavio je ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Instituta društvenih nauka, a u Socijalističkoj partiji Srbiji (SPS) tvrde da je ta „odluka posledica harange čiji je cilj bio dovođenje u pitanje njegove nesporne stručnosti“.

Današnji "Blic“ navodi da je najavi ostavke prethodilo negodovanje stručne javnosti što SPS vraća stare, ozloglašene kadrove na čelo uglednih institucija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Marković je izjavio da je odluku o ostavci doneo kada je "saznao da je za predsednika Upravnog odbora imenovan prema političkim, a ne stručnim kriterijumima".

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić, koji je od koalicionih partnera tražio imenovanje Markovića, izrazio je razumevanje za najavu ostavke, ocenivši da joj je prethodila "haranga vođena sa ciljem da se dovede u pitanje nešto što je nesporno svim naučnim radnicima iz pravne struke“.

Ružić je odbio da odgovori na pitanje da li će doći i do ostavke niškog člana SPS Mileta Ilića, koji je istovremeno sa Markovićem imenovan za predsednika Upravnog odbora Instituta za uporedno pravo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.