Preti potpuni masakr?

Izvor: B92, 14.Okt.2023, 16:33

Preti potpuni masakr?

Vojni analitičar Šon Bel objasnio je za Skaj njuz da će se potpuni napad na Gazu verovatno odvijati u fazama.

Prva faza bi, kako je kazao, "gotovo sigurno" uključivala "operaciju oblikovanja" sličnu vazdušnim napadima koje trenutno pokreće.

"Nakon toga, verovatno bi usledio prvi prelazak oklopnih vozila preko granice", objasnio je Bel, i dodao da je to ono što svi čekaju.

"Ako pređu na treću fazu, onda će se u blisku borbu u samom gradu uključiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pešadija, verovatno uključujući mnogo dronova i svakako mnogo više bliskih borbi“, kaže on. To bi verovatno značilo potpuni masakr.

"Ako se odluče za treću fazu, tada će se uključiti pješaštvo u blisku borbu u samom gradu, vjerojatno uključujući puno bespilotnih letjelica i sigurno puno više bliskih borbi", kazao je on.

"To bi verovatno značio i potpuni masakr", dodao je.

Takođe, dodaje da će borbe biti usmerene na infrastrukturu Hamasa, vođstvo i moguća skladišta oružja.

"Koliko će biti teško zavisiće direktno od toga da li je Hamas spreman da se bori. Moglo bi da bude neverovatno teško", rekao je Bel i dodao:

"Ako Hamas shvati da se suočava sa mnogo sposobnijom opozicijom, može jednostavno da skine uniforme, da se stopi i jednostavno pobegne iz tog područja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.