Izvor: B92, 14.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat lecima

Beograd -- Posle dva meseca predizborne kampanje koju je većina analitičara ocenila kao neuobičajeno mirnu, poslednjih dana počeo rat lecima, piše Politika.

Na meti su se našle koalicija Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije, s jedne, i Demokratska stranka, s druge strane. Naime, mnogi Beograđani su u sandučićima našli letak koji ih uz pozdrav "Sretni praznici, domaćine", stihovima neprimerenim prazniku i slikom Dragana Markovića Palme pozivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pravoslavnu Novu godinu dočekaju sa "našom Svetlanom Ražnatović Cecom".

Poziv su, navodno, potpisale tri stranke narodnjačke koalicije.

Juče je pod sličnim nazivom "Sretni praznici domaćine – Palma nad Beogradom", na Kalemegdanu organizovana akcija čiji su domaćini bili Centar za demokratsku inicijativu iz Jagodine, učesnici studentskog protesta 1991, 1992. i 1996/97. godine, učesnici građanskih protesta od 1991. do 2000. godine, Srđan Milivojević i više osnivača Otpora, pa se pretpostavilo da su iza letka i akcije isti ljudi.

Međutim, prema rečima Darka Radovanovića iz Centra za demokratsku inicijativu, oni nisu organizatori skupa, iako je tako naznačeno u pozivu, već je skup upriličila "grupa ljudi iz Jagodine, Ćuprije i Paraćina, spontano, ni pod čijom kapom".

Ova akcija i letak su, kako kaže, šaljivo intonirani: "Pošto su Velja Ilić i Palma bili ljubazni da Beograđanima za "srpsku" novu godinu poklone Cecu tako ćemo i mi Beogradu za Srpsku novu godinu da poklonimo Palmu. Cilj akcije je borba protiv radikalizacije i 'palmizacije' Srbije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.