Izvor: Glas javnosti, 11.Apr.2013, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastu vodostaji na rekama

BEOGRAD - Vodostaji na rekama Savi i Dunavu u Beogradu su u porastu, kritična tačka je Bara Veneciija, a dogodilo se i izlivanje na kolovozu kod Boljevaca, izjavio je Slobodan Šolević iz gradskog štaba za vanredne situacije.

U proteklih 24 sata vodostaji na Dunavu i Savi porasli su za sedam centimetara, pa je nivo na Dunavu na 618 centimetara, a na Savi na 566 centimetara, rekao je Šolević .

Šolević je izrazio nadu da, ukoliko vodostaji budu rasli kao do sada, neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti potrebe za proglašenjem vanredne odbrane od poplava, iako bi se nivo reka mogao približiti toj granici.

Na snazi je redovna odbrana od poplava, a vanredna odbrana se proglašava kada vodostaj dostigne 650 centimetara na Dunavu, odnosno 600 centimetara na Savi, podsetio je Šolević.

Šolević je rekao da na obilaznici oko Beograda kod Boljevaca postoji izlivanje na kolovozu od oko 200 metara i da se obavlja "ispumpavanje i vraćanje vode u Savu", dok se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

On je objasnio da je najkritičnije mesto kod Bare Venecija gde se radi preventive na pristaništu nalazi mašina, koja zamenjuje rad stotina ljudi i koja u jednom trenutku može da napuni do 30 džakova sa peskom.

Govoreći o merama odbrane od poplava, on je istakao da se svakodnevno obilaze odbrambene linije, nasipi i brane, da se obavljaju kontrole i da su uvedena i dežurstva.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEOGRAD: Vodostaji na rekama u porastu

Izvor: Kurir, 11.Apr.2013

U proteklih 24 sata vodostaji na Dunavu i Savi porasli su za sedam centimetara, pa je nivo na Dunavu na 618 centimetara, a na Savi na 566 centimetara..BEOGRAD - Vodostaji na rekama Savi i Dunavu u Beogradu su u porastu, kritična tačka je Bara Veneciija, a dogodilo se i izlivanje na kolovozu kod Boljevaca,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.