Rastu tenzije: Najmanje 40 uhapšenih

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 20:36

Rastu tenzije: Najmanje 40 uhapšenih

Najmanje 40 Palestinaca uhapšeno je u novim izraelskim vojnim racijama na okupiranoj Zapadnoj obali.

To je navedeno u zajedničkom saopštenju Komisije za pitanja zatvorenika i Udruženja palestinskih zatvorenika.

Među uhapšenima su četiri žene, od kojih i jedna novinarka, naveli su oni, prenela je Anadolija.

Većina hapšenja dogodila se u gradovima Ramali, Tulkarmu, Nablusu, Dženinu i Kalkilji, navodi se u saopštenju. Ovim novim hapšenjima, broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Palestinaca koje su uhapsile izraelske snage od 7. oktobra 2023. godine na okupiranoj Zapadnoj obali porastao je na 7.490, prema palestinskim podacima.

Tenzije rastu širom okupirane Zapadne obale otkako je Izrael pokrenuo vojnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon napada Hamasa 7. oktobra, navela je agencija.

Najmanje 420 Palestinaca je od tada poginulo, a više od 4.600 povređeno u izraelskoj vatri, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.