Izvor: B92, 08.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastovic (SPS): "Otpor" - sljam koji podseca na ljoticevce

Clan izvrsnog odbora, glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije, magistar Aleksandar Rastovic rekao je da je "takozvani studentski pokret 'Otpor' zasnovan na vojnicnom principu poput falangi. Ti fasisti se ne ustrucavaju od najgrubljih napada na ljude suprotnih uverenja, i to mogu da kazem kao istoricar koji je dobro upoznat sa ishodistima takvih organizacija nacistickog tipa", rekao je za Radio Beograd, Aleksandar Rastovic i naglasio:

"Jedan deo mladih ljudi je izmanipulisan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stavljen u tu politiku koja ide na unistavanje nase drzave. Konkretno mislim na tu tzv. studentsku organizaciju "Otpora". Radi se o jurisnicima fasisticko-teroristicke organizacije koja svoje pravo lice pokazuje i ovih dana. Radi se o organizaciji koja ima tipicno fasisticku organizaciju. Podseca na ljoticevce iz tridesetih godina ovog veka. Na zalost istorija se ponavlja i danas imamo tipicno fasisticku organizaciju, odnosno taj sljam koji je stavljen u jednu politiku Srpskog pokreta obnove".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.