Rastionica Saše Božovića

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastionica Saše Božovića

Na današnji dan 1968. godine rođen je Saša Božović, rano preminuli dečiji pesnik iz Pančeva. U znak sećanja na omiljenog stvaraoca, u Gradskoj biblioteci postavljena je tabla s njegovim imenom.
Na dečijem odeljenju Gradske biblioteke u Pančevu otvorena je "Čitalačka rastionica" Saše Božovića, rano preminulog pesnika za decu, koji je živeo u Pančevu. Njegove stihove, od kojih su mnogi komponovani, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čitali su đaci OŠ „Stevica Jovanović".

Na inicijativu Udruženja građana "Amarant" kutak za čitanje poneo je njegovo ime, a uskoro bi trebalo da tako bude i sa jednom ulicom u gradu. Sledeće godine biće organizovan i festival, na kome će se takmičiti deca pesnici.
Saša Božović je napisao preko 500 pesama, od toga preko 200 je komponovano, a deca su ih pevala na različitim festivalima.
Rado se družio sa najmlađima na književnim susretima, kojih je bilo čak 700. Kolege kažu da je bio dobar drug i pesnik, a preminuo je 2013. godine.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.