Raste broj žrtava na protestima u Francuskoj: Motociklista podlegao povredama

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj žrtava na protestima u Francuskoj: Motociklista podlegao povredama

Još jedna osoba poginula je u Francuskoj tokom protesta protiv povećanja poreza na gorivo koji se održavaju širom zemlje.

To je druga žrtva protesta za vreme kojih su demonstranti blokirali ključne puteve, dok je više stotina ljudi povređeno.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je "iskreno saučešće" porodici i prijateljima motocikliste koji je u ponedeljak nastradao u saobraćajnoj nesreći u blizini brane u jugoistočnom departmanu Drom. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Međutim, ministarstvo u saopštenju nije detaljnije obrazložilo kako je motociklista nastradao.

Second death in French protests over fuel tax hikes - A second person has died in France in the chaos sparked by nationwide protests against fuel tax hikes that prompted embattled French President Emmanuel Macron to call for "dialogue" to calm tensionshttps://t.co/BsSxxtQ2LE

— Glams (@Glams_Radio) November 21, 2018

Prethodno je saopšteno da je jedna 50-godišnja žena nastradala kad se majka s detetom koja se nalazila u kolima uspaničila pošto su učesnici protesta okružili njen automobil i počeli da lupaju po krovu.

Majka se uspaničila i kolima jurnula ka gomili, a tom prilikom navedena žena je nastradala.

U međuvremenu, protesti, čiji učesnici nose žute prsluke, danas su nastavljeni na putevima širom Francuske, a ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je nasilje koje je dovelo do toga da 552 učesnika protesta i 95 policajaca bude povređeno.

Povećanje cene fosilnih goriva je deo strategije predsednika Emanuela Makrona da se odustane od te vrste goriva, a mnogi vozači ih smatraju kao ravnodušnost vrha vlasti prema svakodnevnim ekonomskim problemima građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.