Raste broj žrtava masakra u Kanadi

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2020, 21:01

Raste broj žrtava masakra u Kanadi

Policijski zvaničnik Brenda Laki rekla je da nema nikakve naznake da je napad povezan sa terorizmom.

Broj žrtava pucnjave u kanadskoj provinciji Nova Skošija porastao je na 18, izjavio je premijer Kanade Džastin Trudo.

On je podsetio da je među poginulima i pripadnica Kraljevske konjičke policije Kanade Hajdi Stivenson, "čiji je posao bio da zaštiti živote ljudi čak i ako je njen život ugrožen".

Vlasti su ranije saopštile da je u pucnjavi koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dogodila juče u gradu Portapik, na obali Atlantika, oko 130 kilometara severno od Halifaksa, poginulo 16 ljudi.

Police confirm “excess of” 19 deaths at 16 different crime scenes in rural Nova Scotia following one of Canada’s deadliest mass shootings https://t.co/5qg90BI5HJ

— Factal News (@factal) April 20, 2020

Napadač Gabriel Vortman (51), koji se tokom krvavog pira prerušio u policajca, pronađen je mrtav nakon napada. Policija je potvrdila smrt napadača, ali nema potvrde da su ga ubili policajci.

Motiv za napad i dalje nije poznat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.