Raste broj zaraženih u Italiji, krivci kurirska služba i migranti

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 20:57

Raste broj zaraženih u Italiji, krivci kurirska služba i migranti

Italija beleži rast u broju zaraženih usled širenja infekcije u kurirskoj službi na severu zemlje i među migrantima spasenim na moru.

U prethodna 24 časa registrovane su još 234 zaražene osobe, a od posledica infekcija umrlo je još devet ljudi.

U regionu Emilija-Romanja zabeležen je 71 novi slučaj infekcije, što predstavlja skok u odnosu na prethodne dane, usled širenja infekcije u velikoj kurirskoj službi u Bolonji.

U Kalabriji, koja je prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana imala po nekoliko ili nijednu novozaraženu osobu, registrovano je 28 inficiranih među gotovo 800 migranata spasenih od krijumčara na Sredozemnom moru i prebačenih u taj region.

Guverner Kalabrije Žole Santeli pozvao je vladu da zaštiti lokalno stanovništvo, zatraživši brodove mornarice na kojima bi spaseni migranti bili zadržani do testiranja na koronavirus.

S druge strane, Lombardija, najteže pogođen italijanski region koji je tokom pandemije beležio i znatno više od 1.000 novozaraženih u jednom danu, u prethodna 24 časa imao je 77 novih slučajeva.

U Italiji, koja je na početku epidemije bila najteže pogođena evropska zemlja, infekcija je do sada potvrđena kod više od 243.000 osoba, od kojih su umrlo 34.954.

Vlasti navode da je broj zaraženih i umrlih u zemlji znatno veći od zvaničnog, jer su mnoge infekcije sa blagim ili bez simptoma prošle nezapaženo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italij: Virus se širi među migrantima i u kurirskoj službi, sve više zaraženih

Izvor: Danas, 12.Jul.2020

Italija je saopštila da je zabeležila povećanje broja potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom u jednom danu, usled širenja infekcije u kurirskoj službi na severu zemlje i među migrantima spasenim na moru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.