Rast prometa na Beogradskoj berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast prometa na Beogradskoj berzi

Domaće tržište akcija zabeležilo je danas nešto bolji promet, čemu je značajan doprinos dalo trgovanje akcijama "Čoka duvanske industrije" na MTP tržištu, a BELEX indeksi su trgovački dan završili s dobitkom.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 38,8 miliona dinara (327,8 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, ojačao je za četvrtinu procenta na 735,68 poena, a za toliko je porastao i BELEXlajn, koji je zaključen na 1.524,84 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Najtrgovanija akcija na regulisanom tržištu bio je Aerodrom "Nikola Tesla", koji je zabeležio promet od 14,2 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.714 dinara, neznatno većoj nego na prethodnom trgovanju.

Naftna industrija Srbije je ojačala za 0,9 posto na 685 dinara, uz trgovanje vredno 0,8 miliona dinara, dok se Jedinstvo iz Sevojna zadržalo na cenovnom nivou od 5.000 dinara uz realizaciju u iznosu od približno 0,4 miliona dinara.

Druga kompanija iz Sevojna, Impol Seval, registrovala je blagi rast cene od 0,2 procenta na 3.012 dinara, i ostvarila promet od 0,2 miliona dinara.

Uzlaznom putanjom su nastavile da se kreću i akcije proizvođača i distributera tehničkih gasova, Mešer Tehnogasa, koje su ojačale za dodatnih 0,9 odsto na 11.200 dinara, a istrgovane su za nešto manje od 0,2 miliona dinara.

Akcije "Čoka duvanske industrije" zabeležile su na MTP tržištu promet od gotovo 22,5 miliona dinara, uz skok cene od 24,4 posto na 8.954 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa 18,43 odsto, pri čemu u kupovini s udelom od 7,0 procenata, a u prodaji sa 29,87 posto.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Trgovanje na MTP tržištu zaslužno za rast prometa

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Avg.2018

BEOGRAD – Domaće tržište akcija zabeležilo je danas nešto bolji promet, čemu je značajan doprinos dalo trgovanje akcijama „Čoka duvanske industrije" na MTP tržištu, a BELEX indeksi su trgovački dan završili s dobitkom...Ukupan promet na trgovanju iznosio je 38,8 miliona dinara (327,8...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.