Raspuštena Skupština Kosova

Izvor: Beta, 07.Maj.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspuštena Skupština Kosova

PRIŠTINA, 7. maja 2014. (Beta) - Poslanici Skupštine Kosova podržali su u sredu raspuštanje parlamenta čime se stvaraju uslovi za parlamentarne izbore na Kosovu koji su najavljeni za 8. jun.

Za raspuštanje kosovskog parlamenta glasalo je 90 poslanika, protiv je bilo četvoro, a uzdržano tri. Za raspuštanje je bilo neophodno 80 od ukupno 120 glasova.

Zamenik predsednika Skupštine Kosova Petar Miletić rekao je za skupštinskom govornicom da su poslanici Samostalne liberalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << stranke, kao i drugi srpski poslanici, glasali za raspuštanje kosovskog parlamenta, izmedju ostalog i zbog toga što pored više njihovih zahteva nisu dobili odgovor o rezervisanim mestima za manjinske zajednice.

Manjine pomoću rezervisanih mesta mogu da osvoje više mandata nego ako im ostanu samo garantovana mesta u kosovskom parlamentu.

Poslanica Rada Trajković rekla je za agenciju Beta da nije htela da glasa jer je reč o unutaralbanskom pitanju, kao i zbog toga što manjinama nisu obezbedjena rezervisana mesta. Rada Trajković je dodala da bi svojim glasom za ili protiv čuvala obraz premijera Kosova Hašima Tačija.

Očekuje se da posle podne predsednica Kosova Atifete Jahjaga počne konsultacije o datumu održavanja prevremenih izbora. DPK i DSK se zalažu da se oni održe 8. juna.

Bivši ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će Srbi sa Kosova stav o izborima za kosovsku skupštinu doneti uz konsultacije sa Beogradom i istakao da je jedinstvo put koji uvek treba slediti.

"Čestitam im (Srbima sa Kosova) na velikom jedinstvu koje su pokazali u vezi sa najavljenim uspostavljanjem oružanih snaga Kosova. Jedinstvo je put koji uvek treba da sledimo jer nam prošlost pokazuje da nam je pozicija uvek bila mnogo jača kada smo bili jedinstveni", rekao je Vulin agenciji Beta.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspuštena Skupština Kosova

Izvor: OkRadio.rs, 07.Maj.2014

Poslanici Skupštine Kosova podržali su raspuštanje parlamenta čime se stvaraju uslovi za parlamentarne izbore na Kosovu koji su najavljeni za 8. jun. Za raspuštanje kosovskog parlamenta glasalo je 90 poslanika, protiv je bilo četvoro, a uzdržano tri.   Zamenik predsednika Skupštine Kosova...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.