Raspušten niški DS

Izvor: Press, 19.Jan.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspušten niški DS

U saopštenju objavljenom na sajtu DS navodi se da je reč o "dogovoru predsednika Demokratske stranke i rukovodstva Gradskog odbora DS Niš".
- Odluka ima za cilj osnaživanje organizacije kako bi se Demokratska stranka u Nišu na najbolji način pripremila za izbore koji nas očekuju u narednom periodu - piše u saopštenju.
Iako u DS nisu želeli da navode razloge za ovakav potez, gotovo je izvesno da se traga za najbezbolnijim rešenjem velikog unutarstranačkog sukoba u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << niškom odboru, u kome nije bilo izbora od 2008. godine.
Gordana Bjeletić, novinar B92 iz Niša, kaže da je uvođenje "privremenih mera" dokaz da problem postoji.
- O tome se pričalo još pre 3 godine, jer su u stranci postojale brojne podele i struje, a najmanje dve koje su dominirale. Međutim, to nije realizovano jer su iščekivali opšte izbore i pripremali se za njih. Da su to uradili priznali bi da je sve o čemu se godinama govorilo tačno. Da u odboru koji je jedan od najvećih, a nekad bio i jedan od najjačih u Srbiji, postoje veliki problemi, mnogo onih koji bi da imaju ulogu lidera, a najveći problem je bio ko će od njih biti bliži funkcionerima u Beogradu, u čemu su se nadmetali - kaže Bjeletić.
O razmerama sukoba govori i to što je pred majske izbore nekoliko puta menjan nosilac liste za Skupštinu Grada, pa je odluku o tome donela centrala partije.
Pored toga, po odluci Beograda za šefa izbornog štaba niškog DS tada je postavljen Nebojša Andrić iz Valjeva.
Niko iz niškog DS i dalje se nije oglasio povodom raspuštanja svih odbora ove partije u gradu, a ove vesti nema ni na stranačkom sajtu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspušten niški DS

Izvor: B92, 20.Jan.2013, 00:57

Niš -- Odlukom Izvršnog odbora DS raspušteni su i Gradski i svih 5 opštinskih odbora u Nišu, potvrđeno je iz centrale ove partije...Stranku će do unutarstranačkih izbora voditi Milan Popović iz Beograda, javljaju Južne vesti...U saopštenju objavljenom na sajtu DS navodi se da je reč o "dogovoru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.