Izvor: B92, 20.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o novom zakonu

Beograd -- Novi zakon o bezbednosti u saobraćaju zajedno će predložiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za infrastrukturu.

Kako pišu "Večernje novosti", u toku sledeće nedelje predlagači će saslušati primedbe stručne javnosti na postojeći tekst, tako da se njegova konačna verzija još ne zna.

Osim zbog mnogobrojnih izmena koje je policija unela u zakon i koje su ga umnogome obesmislile, eksperti protestuju i zbog činjenice da će zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predlagač biti i MUP.

Napominju da je u evropskoj praksi nezabeleženo da jedan takav akt potpisuje ministarstvo koje će ga i sprovoditi.

U Komitetu za bezbednost saobraćaja kažu da je MUP-ov tekst zakona u pravno-tehničkom smislu loš i nejasan.

Stručnjaci Komiteta za bezbednost saobraćaja ostaju pri stavu da će, ako do 1. oktobra ne bude usvojena čista verzija zakona, otići u Skupštinu Srbije i tražiti podršku od političkih partija.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je za "Novosti” da će novi zakon o bezbednosti u saobraćaju biti usvojen do kraja godine.

Pre nego što ga Vlada uputi u skupštinsku proceduru, svoje mišljenje o njemu daće 12 resornih ministarstava i sekretarijata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.