Raspisana poternica na dva imena - Marko Milićev i Marko Marković

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisana poternica na dva imena - Marko Milićev i Marko Marković

Za Markom Milićevim, koji se sumnjiči da je 26. jula "mini kantrimen" udario Luku Jovanovića, koji je potom preminuo, raspisana je crvena Interpolova poternica.

Osumnjičeni se traži na ime Marko Milićev, ali i na svoje ranije ime Marko Marković, jer se sumnja da koristi dva srpska pasoša. Tužilaštvo je tražilo da se oba imena nađu na listi potraga Interpola, rekao je tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Raspisivanje crvene Interpolove poternice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << znači da će Milićev biti uhapšen gde god bude identifikovan. Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da blisko sarađuje s Interpolom kako bi osumnjičeni što pre bio priveden.

Prethodno je sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu, na predlog tužioca, odredio pritvor Milićevu koji se nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25, sa svojim pasošem napustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu.

Tokom večeri biće saslušano i pet osoba, koje su kobne noći bile s Milićevim. Tužilac je za njih predložio pritvor, koji je već određen taksisti Saši Jankoviću, zbog pomaganja posle počinjenog krivičnog dela.

Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ali kako pojedini mediji danas prenose, njemu se i u toj zemlji izgubio trag.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da preguraju auto u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini-moris kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Vučić: Milićev će biti uhapšen za nekoliko dana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odbegli Marko Milićev, koji se krije u Turskoj pošto je osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića, biti uhapšen za nekoliko dana.

"Kada se raspiše Interpolova poternica, taj ne može da pobegne. Imaćemo tog čoveka za nekoliko dana, to je najvažnije", rekao je Vučić.

Vučić je pohvalio policiju zbog "odlično obavljenog posla". "Jedino što brine je kada imate četiri, pet mladih ljudi koji ćute o zločinu kojem su prisustvovali. Ne znam kako je moguće da smo vaspitali decu tako, počevši od mene do svih ostalih da su tako vaspitali decu. To je ono što mene brine", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.