Raspisana Interpolova poternica za Milićevim!

Izvor: Mondo, 19.Avg.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisana Interpolova poternica za Milićevim!

Za Markom Milićevim, osumnjičenim da je ubio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, danas je raspisana crvena Interpolova poternica. To znači da će biti uhapšen gde god se nalazi.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Treće osnovno tužilaštvo podnelo je ranije danas zahtev sudu za određivanje pritvora Milićevu kako bi se što pre raspisala međunarodna poternica protiv njega.

Kako prenosi B92, Milićev je Srbiju napustio letom za Istanbul 10. avgusta u 12.25h >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i imao je kartu u jednom pravcu. Zemlju je napustio s validnom putnom ispravom, a kako za njim nije raspisana međunarodna poternica, on i dalje može slobodno da putuje.

Milićev je koji je pobegao iz Srbije, navodno je napustio i Tursku nakon što je saznao da je identifikovan kao čovek koji je osumnjičen da je zgazio i usmrtio Luku na Brankovom mostu, preneo je Telegraf.

Povezane vestiMarko Milićev osumnjičenLukin tata: Osam godina je malo za ubicuTaksista u pritvoru

Pretpostavlja se da Milićev ima određenu količinu gotovog novca, s obzirom da postoje operativna saznanja da je prodavao narkotike. To mu obezbeđuje da se lakše krije, navodi portal.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da je Milićev u bekstvu i da se krije u Turskoj u koji je prebegao sa svojim pasošem.

Milićeva sada očekuje međunarodna poternica sa nalogom za hapšenje koju će raspisati nadležni organi.

Prema zakonskoj proceduri, za raspisivanje međunarodne poternice za licem u bekstvu potrebno je da se ispuni više koraka, ne bi li se ono našlo na Interpolovoj potrazi sa nalogom za hapšenje.

Najpre Ministartvo unutrašnjih poslova, odnosno srpski Interpol od Ministarstva pravde traži saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za okrivljenim.

Nakon što Ministarstvo pravde da saglasnost MUP-u za raspisivanje međunarodne poternice, o datoj saglasnosti obaveštava se sud pred kojim se vodi krivični postupak i od njega se traži dokumentacija koja se odnosi na krivično delo i postupak.

Nakon toga Interpol raspisuje međunarodnu poternicu.

Kada okrivljeni ili osuđeni bude lišen slobode u nekoj drugoj državi na osnovu raspisane međunarodne poternice i kada Ministarstvo pravde o tome dobije obaveštenje od Interpola, Ministarstvo pravde pokreće postupak ekstradicije.

To znači da u predviđenim rokovima dostavlja molbu toj državi za izručenje zajedno sa dokumentacijom o krivičnim delima za koja se traženo lice okrivljuje.

Nakon toga, Ministarstvo pravde čeka obaveštenje o odluci povodom podnetog zahtev za izručenje.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Od ranije je poznat policiji i već je odlažeo kaznu od tri i po godine zatvora za pokuišaj ubistva u Srbiji, kao i dve godine u Študgartu za drugo delo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podneta crvena Interpolova poternica za Milićevim

Izvor: Blic, 19.Avg.2014

Za Markom Milićevim, osumnjičenim da je kriv za smrt Luke Jovanovića podneta je crvena Interpolova poternica, saznaje "Blic"...Milićev se nalazi u bekstvu, pošto je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25, sa svojim pasošem napustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu, rekao je Pavlović...Milićev...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.