Raspisan konkurs za upis na Univerzitet u Beogradu

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 19:52

Raspisan konkurs za upis na Univerzitet u Beogradu

Univerzitet u Beogradu raspisao je konkurs za upis studenata u školsku 2023/2024 godinu, a prvi upisni rok trajaće od 21. do 24. juna.

Polaganje prijemnog ispita biće organizovano od 26. do 30. juna, prema rasporedu koji će objaviti visokoškolske ustanove, dok bi preliminarni rezultati trebalo da budu saopšteni najkasnije do 3. jula.

Konačne rang-liste biće objavljene najkasnije do 10. jula, kako bi do 14. jula mogli da se upišu svi koji se našli na rang-listi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Na 375 studijskih programa osnovnih, master i doktorskih studija moći će da se upiše 26.758 studenata.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je za RTS da na prvoj godini osnovnih studija ima oko 15.000 mesta. "Od toga oko 10.000 mesta budžetskih i oko 5.000 za samofinansirajuće studente.

Ono što je najznačajnije, još ove godine se upisuje bez državne mature, znači po starom sistemu, prijemni ispiti na svakom fakultetu, još ove godine se upisuje po starom, znači prijemni ispiti na svakom fakultetu i svaki fakultet će organizovati prijemni ispit za svoje studijske programe na koje se prijavljuju studenti", naveo je rektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.